Välkommen till Högland

Vi förstår skogens värde

På Högland arbetar vi för att optimera användningen av skogens resurser. Vi ser det som ett hedersuppdrag att ta hand om din skog på bästa sätt.

Hos oss hittar du en långsiktig och ansvarsfull samarbetspartner när det gäller din skog. Skog och timmer är vår huvudsakliga verksamhet och vi prioriterar kvalitet. Vår personal har gedigen kunskap om skogsbruk, avverkning och skogsvård samt trä och dess egenskaper. Vi tar ansvar för hela kedjan från skogsinköp till återplantering och anpassar oss efter dina önskemål.

För dig som skogsägare lönar det sig att anlita oss. Vi finns nära våra leverantörer och har en kostnadseffektiv organisation. Detta i kombination med innovation och erfaren personal gör att vi får ut högre värde än många andra från varje stock. Det gör att vi också kan ge bättre betalt för den skog vi köper. Högland är en stark köpare som ger bra betalt för råvaran.

SKOGSTJÄNSTER

För oss på Högland är det viktigt att skapa långsiktiga relationer med skogsägare i vårt närområde. Vi finns alltid till hands att rådfråga och jobbar aktivt med att erbjuda en komplett och ansvarsfull skogsservice.

  • Vi ger rådgivning och hjälp vid avverkningsplanering och/eller skogsvårdsplanering.
  • Vi erbjuder hjälp med nyproduktion och revidering av skogsbruksplaner.
  • Vi utför slutavverkningar och gallringar i samarbete med kompetenta, certifierade entreprenörer med moderna och miljövänliga maskiner.
  • Vi utför skogsvårdsåtgärder som markberedning, plantering
    och röjning.
  • Vi har marknadsanpassade prislistor för alla förekommande trädslag och kvaliteter. Som förbrukare av både tall- och grantimmer, samt återförsäljare av massaved ser vi alltid till att optimera värdet i våra avverkningar.

 

 

Vid synpunkter eller klagomål på hur AB Högland Såg & Hyvleri tillämpar Företagets spårbarhetscertifieringar, vänligen kontakta Höglands Certifierings-ansvarige Elisabeth Strandberg, tel 0660-265857 eller via e-post Elisabeth@hoglandssagen.se

 

 

ÅRA INKÖPARE

Örnsköldsvik kommun

Svante Lindström
070-655 47 89
svante@hoglandssagen.se

Lars Karlsson
070-377 97 79
lars@hoglandssagen.se

Jörgen Westberg
070-690 00 94
jorgen@hoglandssagen.se

Karin Hägglund
070-679 72 00
karin@hoglandssagen.se 

Axel Rödström
070-609 04 01
axel@hoglandssagen.se

Kramfors & Härnösands kommun

Roger Gjersvold
070-265 87 87
roger@hoglandssagen.se

Lisbeth Rantaniemi
070-279 96 85
Lisbeth@hoglandssagen.se

Sollefteå kommun

Robert Moström
070-410 00 23
robert.mostrom@hoglandssagen.se

Leif Engström
070-666 45 06
leif@hoglandssagen.se

 

DOKUMENT

PRISLISTA D179-20

Miljöpolicy

 

 

Prosilva Skogscertifiering