Våra sågverk & träindustri

Hos Högland Såg & Hyvleri AB kan vi trä och skog. Som ett av de snabbast växande trä- och skogsindustrierna i Sverige är vi en pålitlig och stabil partner och ser till att arbetet alltid blir utfört med största möjliga kvalité. Genom strategiska investeringar har vi ett långsiktigt tankesätt. Vi strävar efter goda relationer till skogsägare och värnar om att vår unika norrländska skog av såväl gran som tall ska frodas.

Välinvesterade & effektiva sågverk med högkvalitativa råvaror

För att optimera kostnadseffektiviteten och garantera att slutprodukten är av högsta möjliga kvalité, är vi mycket noggranna med placeringen av våra sågverk och valet av våra maskiner. Vi lägger stor vikt på dessa faktorer för att säkerställa att hela processen är effektiv - från skogsavverkning till försäljning.

Sågverk, hyvleri & egen kaj för trävaror av högsta standard

Våra sågverk är geografiskt strategiskt placerade för att transporten av virke ska bli så effektivt som möjligt. Du finner vårt största sågverk, Anundsjösågen, utanför Bredbyn, medan både Höglandssågen och vårt justerverk i Domsjö är placerade i Örnsköldsvik. Högland Såg & Hyvleri sågar gran och tall för att sedan paketera trävarorna innan de säljs vidare. Vi är med hela vägen från A till Ö för att säkerställa att vårt timmer och virke håller högsta kvalitet.

Läs mer om vårt företag och våra sågverk nedan. Du är självklart också varmt välkommen att kontakta oss här om du har några frågor eller funderingar!