Senaste nytt inom Högland Såg & Hyvleri

Nyheter

20240610

Höglandsdagen 2024

Vi vill rikta ett stort tack till alla besökare och utställare som besökte Höglandsdagen! 

Det blev en otroligt trevlig dag, där vi bland annat serverade över 700 hamburgare till hungriga gäster. Närmare 300 personer deltog i sågvisningen, och vi hade glädjen att inviga vår nya loge med inspirerande föreläsningar. Vädret visade sig också från sin bästa sida, vilket bidrog till den härliga stämningen.
​​​​​​​
Tack till alla som deltog och bidrog till att göra Höglandsdagen 2024 så speciell. Vi ser redan fram emot nästa år!​​​
20240118

Ny virkesköpare i Kramfors och Härnösand


Vi hälsar Andreas välkommen till Högland. Andreas kommer att arbeta som virkesköpare i Kramfors och Hörnsand.

Han bor med sin familj i Styrnäs. På sin fritid ägnar han sig åt jakt, idrott, arbete i den egna skogen och umgänge med familjen.

Varmt välkommen Andreas!
20231012

Kalibreringsdag med virkesköparna på Högland


Nyligen hade vi på Högland en kalibreringsdag om naturvärdesbedömning. Vi utforskade olika naturtyper, diskuterade hänsynsfrågor och lärde oss att använda vårt nya verktyg för att bedöma naturvärden. Lisbeth Rantaniemi, en av våra virkesköpare, var vår guide för dagen.
20230603

Skogskväll i Lövvik


Lyckad skogskväll i Lövvik, Tåsjö. Vi tittade på lite småskalig verksamhet i toppbrottshuggning och förstagallring. En Niab stegmatare och en Cranman gallringsprocessor.
20230531

Höglandsdagen 2023 - Tack till alla som kom! 


Vi delar med oss av några bilder från Höglandsdagen och vill passa på att tacka alla besökare och utställare som gjorde dagen så oförglömlig. Tack vare ert stöd och engagemang blev det verkligen en fantastisk dag!

Vi hade glädjen att välkomna över 800 besökare och hade också förmånen att ha cirka 25 utställare på plats. 
​​​​​​​
På första bilden till vänster ser ni Höglandssågens virkesköpare Göran (kocken) och Tomas baka tårta till alla som besökte Höglandsdagen 2023. Det blev en hel del tårta med över 800 besökare!
20230217

Högland fortsätter att expenadera med två nya virkesköpare


Vår skogsavdelning fortsätter att växa och vi har nu två nya virkesköpare som ansluter till vårt team. Vi är nu stolta över att vara en grupp på hela 14 virkesköpare.

Vi vill gärna introducera våra nya stjärnskott, Patrik Hansson och Anton Karlström. Patrik började arbeta med oss den 1 januari och han kommer att jobba i Sollefteå- och Ragunda kommuner. 

Vår andra nya medarbetare, Anton Karlström, började jobba med oss ​​den 1 februari. Han är huvudsakligen baserad i Ö-viks kommun och är bosatt i Bredbyn. 

Vi hälsar Patrik Hansson och Anton Karlström välkommna till Högland och hoppas att vi kan erbjuda ännu bättre service och stöd till våra kunder med våra nya tillskott. 
20221028

Först i Sverige

Vår entreprenör Dahlbergs i Björn AB är först i Sverige med Ponsses nya skotare Mammoth. Det är Ponsses största skotare med en lastkapacitet på 25 ton. Den har bla en ny lång boggie vilket innebär att trots den höga lastvikten blir marktrycket lägre.
Den har också en unik hyttfjädring, kranspetsstyrning mm. Det är kul när våra entreprenörer investerar för framtiden.
20220818

AB Högland Såg & Hyvleri söker: Virkesköpare till Örnsköldsvik och Sollefteå


Läs mer och ansök här!
Fil saknas
20220519
20220318

Höglandsdagen lördagen den 21 maj på vår såg i Långsele. Adress 168, 895 92 Bredbyn.

Vi kommer att ha rullande sågverksvisning, ett flertal utställare, en gallringsmaskin på plats mm. lotteri, träffa våra virkesköpare, vi bjuder på lite förtäring, etc. Det kommer mer info framöver.
​​​​​​​Välkomna till en trevlig skogsdag!
20220211

Produktions- och logistikansvarig

Vi hälsar Roger Hällestrand välkommen till Högland. Roger kommer att ansvara för vår avverkningsverksamhet samt våra flöden av rundvirke till industrin. Roger bor i Hälla, några mil söder om Åsele.
20210816

Ny virkesköpare i Tåsjö

Vi hälsar Tomas Mårtensson välkommen som virkesköpare i Strömsunds kommun. Tomas bor i Tåsjö och kommer att jobba en hel del runt Hoting/Rossön.
20210503

Nytt kontor

Nu har vi öppnat ett kontor i Strömsund. Vi hälsar Göran Ellingsson välkommen. Vi kommer att ha öppet hus så fort folkhälsomyndigeten tillåter det. Tillsvidare så får vi hålla distansen och träffas utomhus i små grupper.
​​​​​​​20201119

Nu sågar vi klentimmer också

Vid lämpliga poster tar vi nu ut timmer från 11 cm. Vår nya såglinje i Anundsjö är väl lämpad för att även såga lite klenare dimensioner. Du som skogsägare får en högre timmerandel i din avverkning och därigenom även bättre betalt för din skog. Vi får mer timmer till sågen, så vi är båda vinnare.
20200930

Det går bra för oss och våra investeringar har slagit väl ut

Just nu betalar vi bra för timmer. Trots Coronapandemin så rullar trävarumarknaden på. Det är en stor efterfrågan på både den svenska marknaden och exportmarknaden.
20200812

Höglandsdagen flyttas fram till våren 2021

På grund av Coronapandemin och dom restriktioner som Folkhälsomyndigheten gått ut med så tvingas vi flytta vi fram Höglandsdagen till våren 2021. Då hoppas vi kunna genomföra en intressant och trevlig dag på Anundsjösågen.