Nyheter

Nyheter

20210914

AB Högland Såg & Hyvleri i Örnsköldsvik söker till vår skogsavdelning:

Produktionsansvarig till vår skogsavdelning

Din främsta uppgift blir att övergripande ansvara för och utveckla våra produktionsfrågor samt flödena till våra sågverk och externa mottagande industrier.
Tjänsten innebär regelbunden kontakt med våra avverkningsentreprenörer samt ett nära samarbete med våra virkesinköpare vilka också har rollen som produktionsledare.
Du arbetar mot våra transportorganisationer som ombesörjer våra rundvirkestransporter samt har ett nära samarbete med våra egna industrier.

Om Höglandssågen
AB Högland Såg & Hyvleri är ett familjeägt sågverk som bedriver verksamhet i Långsele 2 mil väster om Bredbyn samt i Högland och Domsjö i Örnsköldsvik. Omsättningen uppgår till ca 1 miljard kronor och vi producerar 300 000 m3 trävaror. Vår huvudprodukt är hållfasthetssorterat konstruktionsvirke och större delen av produktionen exporteras. För närvarande sysselsätter vi ca 110 personer varav 14 st på vår skogsavdelning. Vi är i en expansiv fas och har en effektiv och handlingskraftig organisation med korta beslutsvägar.

Anställningsform: Tillsvidare, 100%
Stationeringsort: Kontoret i Örnsköldsvik
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
 
Kravprofil: Vi ser gärna att du har en skoglig utbildning samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid att hitta dig som har rätt personlighet för att lyckas bra med detta arbete.
 
Vid frågor kontakta:
Skogschef: Magnus Juntikka 070-397 57 28

Välkommen med din ansökan senast 19 oktober
Ansökan mailas till: magnus@hoglandssagen.se

20210816
Ny virkesköpare i Tåsjö
Vi hälsar Tomas Mårtensson välkommen som virkesköpare i Strömsunds kommun. Tomas bor i Tåsjö och kommer att jobba en hel del runt Hoting/Rossön.

20210503
Nytt kontor
Nu har vi öppnat ett kontor i Strömsund. Vi hälsar Göran Ellingsson välkommen. Vi kommer att ha öppet hus så fort folkhälsomyndigeten tillåter det. Tillsvidare så får vi hålla distansen och träffas utomhus i små grupper.

​​​​​​​20201119
Nu sågar vi klentimmer också
Vid lämpliga poster tar vi nu ut timmer från 11 cm. Vår nya såglinje i Anundsjö är väl lämpad för att även såga lite klenare dimensioner. Du som skogsägare får en högre timmerandel i din avverkning och därigenom även bättre betalt för din skog. Vi får mer timmer till sågen, så vi är båda vinnare.

20200930
Det går bra för oss och våra investeringar har slagit väl ut. Just nu betalar vi bra för timmer. Trots Coronapandemin så rullar trävarumarknaden på. Det är en stor efterfrågan på både den svenska marknaden och exportmarknaden.

20200812
Höglandsdagen flyttas fram till våren 2021
På grund av Coronapandemin och dom restriktioner som Folkhälsomyndigheten gått ut med så tvingas vi flytta vi fram Höglandsdagen till våren 2021. Då hoppas vi kunna genomföra en intressant och trevlig dag på Anundsjösågen.