skogsrådgivning Och skogsFörvaltning 
Det bästa för din skog

På Högland Såg & Hyvleri vill vi ge dig som skogsägare en helhet. Du ska få hjälp med allt som kan röra din skog. Därför utför vi inte bara tjänster inom skogsvård, avverkning och skogsbruksplaner utan vi hjälper dig även med rådgivning och förvaltning. 

​​​​​​​

Skogsrådgivning

Vi hjälper dig med allt från rådgivning ute i skogen med hjälp av din skogsbruksplan till hur du på bästa sätt kan bedriva ditt skogsbruk. Det finns situationer som kan uppstå där rådgivning från en stor aktör kan vara väldigt hjälpsamt. Det kan röra rågångar som måste röjas upp, bilvägar som ska byggas genom din skog, på vilket sätt och vid vilken tidpunkt gallring eller röjning bör ske. Oberoende av vad du behöver rådgivning kring finns vi här.
Vid de tillfällen då du behöver en ren ekonomisk rådgivning ser vi till att du får tillgång till en expert genom oss.
​​​​​​​


​​​​​​​Förvaltning

Som skogsägare kan det vara skönt att ha den trygghet som en förvaltningstjänst ger. Det passar dig som till exempel äger mark på distans eller bara känner att du behöver lite extra hjälp med din skog. Vi träffas minst en gång per år och går igenom fastighetens skick och vad som behövs framåt. Vi upprättar en budget inför kommande år och bestämmer vilka skogliga åtgärder som ska utföras. Det kan t ex vara, röja rågångar, skogsvård, avverkning, jaktfrågor, skyddsdikning, vägbyggnationer, samägande dvs allt som handlar om att äga och förvalta en skogsfastighet.